29 januari 2016

Mededelingen

Vertrek ZV De Lek

Beste leden van ZV de Lek, 

Ik heb mijn lidmaatschap van ZV De Lek opgezegd omdat mijn motorbootje 'Arie' te koop staat en we weer gaan zeilen. Met kinderen op de middelbare school was een eigen zeilboot even niet zo practisch, verkochten we onze catamaran en kochten we in 2011 het motorbootje 'Árie', om toch op het water te kunnen zijn. Tijdens het racefietsen had ik de haven in Vreeswijk ontdekt en deze leek mij perfect geschikt om het hele jaar door op de rivier te kunnen varen met het nieuwe motorbootje. Via een tijdelijke ligplaats en aspirantlidmaatschap kon ik lid worden van ZV De Lek en wanneer ik maar wou de rivier op, zomer en winter, dag en nacht. 

Dankzij het kacheltje en gesloten stuurhuis konden we ook de hele winter op prachtig lege rivieren varen. Alleen moesten we de temperaturen goed in de gaten houden zodat we op tijd anti-vries in de motor en schroefassmering konden doen. De eerste winter was het goed raak met temperaturen tot -17 graden en dikke bewegende platen ijs in de haven. Het bootje gaf geen krimp. We hebben een mooie tochten gemaakt, waaronder Rotterdam, Dordrecht, Nijmegen, Arnhem, Deventer, Enkhuizen, Venlo, enzovoort. En natuurlijk voeren we regelmatig naar Ameide, Schoonhoven, Culemborg en Wijk bij Duurstede. De rivier is iedere keer anders. Steevast zorgden we dat als de Hagestein stuw openstond we er minimaal één keer onderdoor voeren. Ik had het reuze naar mijn zin in de vereniging, dankzij de hartelijke en behulpzame mensen, de kleinschalige opzet en de grote variëteit in leden. 

Maar het zeilersbloed bleef kriebelen en toen we vorig jaar de kans kregen onze droomboot te kopen lieten we die niet lopen. We zijn nu de trotse eigenaar van een Farrier F33R trimaran. Dit is zeer licht, zeer sterk, zeer snel schip. Ter illustratie, onder gunstige omstandigheden komen de zeilsnelheden aardig overeen met de snelheden van mijn motorbootje (14-20 knopen). Met opgetrokken roer en zwaard is de diepgang 45 cm, perfect voor een van onze lievelingsvaargebieden, de Waddenzee. Komende zomer hebben we een ligplaats in Den Oever; best een stuk rijden, maar dicht bij IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee. 

 

Ik zal de rivier missen en denk met veel plezier terug aan mijn lidmaatschap van ZV De Lek. Dank voor jullie gastvrijheid en goede zorgen!

Jan Willem van Crevel

PS mocht je een potentiële koper voor de 'Arie' weten...

 

 

 

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar