1 juni 2015

Mededelingen

Toekomst Praethuis

Beste leden en aspirant leden,

Al sinds de jaren zeventig wordt binnen de vereniging gediscussieerd over de toekomst van ons clubhuis.
Voor zover is na te gaan is de loods geplaatst in 1962/'63 door de firma Boot (watersportartikelen) uit Utrecht, die deze in Nieuwegein gebruikte als dependance en werkplaats. Firma Boot had deze loods overgenomen van de Amerikaanse luchtmacht, die gevestigd was in Soesterberg. Firma Boot had grootse plannen voor de haven en wilde met hulp van gemeente de recreatie in dit gebied verder ontwikkelen. Er bleek te weinig steun voor de plannen waardoor de toekomst van firma Boot in duigen viel. Na faillissement van de firma Boot omstreeks 1970 heeft de vereniging de loods plus een steiger overgenomen voor een bedrag van fl 2.600,- (dat gelijk stond aan de sloopkosten).

Heel wat plannen en ideeën hebben de revue gepasseerd maar hebben nooit tot iets concreets geleid. Inmiddels is de staat van het gebouw zodanig dat wij iets moeten ondernemen. (de lekkages nemen de laatste jaren behoorlijk toe).

Onlangs is er een brainstormsessie gehouden met leden waar veel aspecten naar voren zijn gekomen zoals de verplichte werkzaamheden door leden, het verenigingsleven, de steigers, het terrein en ook het clubgebouw en toiletinrichting.

Het bestuur zal hierop uitgebreid terugkomen door met voorstellen te komen. Eén ervan is het clubgebouw waarover dit artikel gaat.

Het idee dat bij de brainstormsessie naar voren kwam was het opzetten van een werkgroep dat alle alternatieven en mogelijkheden en consequenties met betrekking tot het clubgebouw te onderzoeken en hiervoor aanbevelingen aan de vereniging aan te bieden.
Hierbij valt te denken aan:

  • Renovatie of nieuwbouw?
  • Wat is noodzakelijk?
  • En ook: wat is financieel haalbaar??  (kostenplaatje)
  • Wat kan en mag?? (vergunning)
  • Wat zou de functie van het gebouw moeten zijn? (opslag, bar, sanitair)Integreren douches en toiletten?
  • Alternatieven in kaart brengen (is het RWS gebouw een alternatief?)

Het bestuur heeft besloten om de langjarige discussie op te pakken en een werkgroep samen te stellen waarin Jan Groenestein (Groen en Techniek) en Theo Slingerland (Gastvrijheid) namens het bestuur zitting zullen nemen.

Wij zijn nu op zoek naar leden die een actieve bijdrage willen en kunnen leveren aan deze werkgroep, door hun expertise. Dit kan zowel op technisch vlak zijn als wel op het gebied van vergunningen of wat er verder nog bij komt kijken bij het uitzoeken van dit plan. Er dient rekening mee worden gehouden dat er best wat vrije tijd in kan gaan zitten. Aan de hand van de aanmeldingen zullen we trachten om een zo optimaal mogelijke werkgroep te samen te stellen.

Aanmeldingen graag voor 30 juni bij gastvrijheid@zvdelek.nl wij hopen op deze manier voor onze vereniging de beste aanbevelingen te verkrijgen.

Met vriendelijk groet, namens het bestuur,
Wim Steijven, voorzitter

 

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar