26 mei 2015

Afscheid Oude Lekbrug Vianen

Medio mei werd er op de Oude Lekbrug tussen Nieuwegein en Vianen de feestelijke afsluiting van de voorstelling ‘Weg’ uitgevoerd, een afstudeerproject van theaterstudente Kirsten Robben. Dankzij goede media-aandacht was het vier dagen lang meer dan volgeboekt: ca. 250 inwoners uit Vianen en omstreken deden mee aan de theatrale ode aan de Lekbrug.
De leegte en de voorstelling riepen herinneringen aan de brug op. Veel mensen lieten dit in woord of tekening achter, soms heel persoonlijk.
Deelnemers konden nog éénmaal over de te slopen brug lopen en werden de achtergelaten herinneringen gezamenlijk bekeken. Een s
tudente zong een slotlied.

Kirsten en de deelnemers zijn in het openingswoord van de afsluiting uitvoerig bedankt voor het initiatief om op deze manier afscheid te nemen van de brug. Veel inwoners waren ook blij dit zo te kunnen doen. 

Omdat de brug geen functie meer heeft en verzoeken van derden om er een rijks- of gemeentelijk monument van te maken door de Raad van State zijn afgewezen, is de voorbereiding gestart om de sloop te kunnen aanbesteden. Een aantal aanwezigen liet weten dit enorm jammer te vinden, maar de meesten begrepen goed dat het niet reëel is om de brug te laten staan.

bron: nieuwsbrief Rijkswaterstaat Dienst Midden Nederland 15-05-2015

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar