29 april 2014

Grondige renovatie Koninginnensluis

Dit jaar wordt gestart met het herstellen van de Koninginnensluis in het Merwedekanaal in Vreeswijk.
De sluis, met een lengte van 120 meter en een breedte van 12 meter heeft kolkwanden die afgewerkt zijn met gestapelde basaltblokken. Deze kolkwanden staan op houten palen en deze palen zijn aangetast. Net als de bodembescherming, waardoor de kolkwanden instabiel kunnen worden.

De renovatie voorkomt dat de kolkwanden instabiel raken, er mag voor het scheepvaartverkeer geen onveilige situatie ontstaan.

Er zal gestart worden met het herstellen van de funderingen van de kolkwanden en het uitvoeren van aanpassingen aan de sluis en sluisdeuren. Het project is zodanig gepland dat de sluis gedurende het recreatieseizoen gewoon in gebruik is.
De werkzaamheden aan de sluis zullen daarom na 1 oktober starten. In de winterperiode is er een stremming van enkele maanden.
De Koninginnensluis is naar verwachting in 2015 weer volledig en veilig in gebruik. Het is de bedoeling dat het achterstallige onderhoud tegen die tijd ook weggewerkt is en er voor een periode van 10 jaar na oplevering geen groot onderhoud meer nodig is.

De renovatie zal uitgevoerd worden door Ooms Construction uit Scharwoude.

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar