13 november 2013

Oude steenoven in de Bossenwaard?

Vandaag gesproken met de Archeologen die bezig zijn in de Bossenwaard (uiterwaarden). Bij het graven van de proefsleuven in de Bossenwaard zijn bij het archeologisch onderzoek mogelijk de resten van een oude steenoven aangetroffen. De ouderdom van de oven is nog niet bekend. In eerdere proefsleuven zijn ook resten van vroegere bouwwerken gevonden. Waarom proefsleuvenonderzoek? Dit is een betrouwbare methode om de waarde van archeologische resten te bepalen: de aard, datering en de omvang van de kwaliteit.

Proefsleuven maken duidelijk wat er precies aan de hand is, zodat de juiste beslissingen genomen worden en helder is wat vrijgegeven kan worden voor de verder ontwikkeling van het project Ruimte voor de Lek.

 

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar