2 september 2013

Activiteiten

LEK-KER GESCHILDERD!

LEK-KER GESCHILDERD!

Zes ZV-ers en zeven kunstschilders uit de achterban van Stichting KunstGein stonden zondag 1 september gezusterlijk te schilderen op het prachtige terrein van de haven. Wim Verschure en Olaf Maarschalkerweerd mengden zich gebroederlijk onder hen. 

De workshop Schilderen aan de Lek was een initiatief van de commissie Gastvrijheid en gezamenlijk met KunstGein georganiseerd en uitgevoerd.

De haven is een unieke locatie voor het buiten schilderen mede vanwege de vele hotspots zoals de boogbrug, de rivier, Vianen aan de overkant, de haven, Rijkswaterstaat, de uiterwaarden.

Het resultaat was verbluffend: rond 14.30 uur prijkten in Het Praethuis twaalf werken op een kleurrijke rij en werden deskundig becommentarieerd door docente Nine Kullberg. Schwung, de wind, dieptewerking, kleurgebruik, compositie, al deze aspecten waren in de werken volop te zien.

Opvallend hoe de ongeoefende ZV-ers, niet gehinderd door enige kennis van de schilderkunst, op gevoel prima hun penselen hanteerden, mooie tinten gebruikten en gedurfde composities neerzetten.

Aangemoedigd en begeleid door Nine én door een voortreffelijke lunch waren de deelnemers enthousiast. Een reactie: "In het begin vond ik het eng, daarna leuk en ik ben blij met het resultaat!" Alsof je voor het eerst een bootje bestuurt...

 
Margot Bavinck-Rompa
Stichting KunstGein

Hieronder enkele fotos gemaakt door Daan van Dijk

 

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar