19 juni 2013

Activiteiten

Cursus Klein Vaarbewijs I op woensdag 11, 18 en 25 september 2013!

Beste leden,

Zoals eerder al bekend gemaakt, gaan we dit jaar de cursus Klein Vaarbewijs  geven. Aan de hand van  het “Cursusboek Klein Vaarbewijs I en II” van de ANWB, nemen we de stof door en geven we tips over de onderdelen waar meestal een vraag over wordt gesteld.

De cursus alleen is niet genoeg om te slagen voor het examen! Je zult door zelfstudie de stof eigen moeten maken. Hoeveel tijd je daarmee kwijt bent? Dat verschilt van persoon tot persoon, maar 8 tot 10 uur zelfstudie lijkt mij minimaal.

Cursus

In drie avonden nemen we de stof door. Telkens zal gevraagd worden of jullie voor de les de te behandelen lesstof door willen nemen. De cursusavonden zijn woensdag 11, 18 en 25 september 2013.  Mochten we in die drie dagen onvoldoende tijd hebben, dan is woensdag 2 oktober 2013 als reserve avond gepland. De avonden beginnen om 20:00 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur.

De stof wordt behandeld aan de hand van het cursusboek Klein Vaarbewijs I en II van de ANWB en wel de laatste (19e) druk.  Dit boek is te bestellen via de reguliere sites of gewoon bij een ANWB winkel te kopen. TIP: neem de versie met de CD met examentraining.

De cursus wordt gegeven in de kantine van ZV de Lek. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. De enige kosten die je hebt zijn de aanschaf van het cursusboek, de examenkosten en eventuele drankjes op de cursus avonden.

 

Nuttig om te weten

Klein Vaarbewijs I (KVB I) is ontzettend nuttig om te hebben. Het is gewoon goed om de regels te weten en te begrijpen wat je in bepaalde situaties moet doen. Van de 350.000 bezitters van het KVB I is het slechts voor de helft van hen verplicht. Dat zegt genoeg.

- Los daarvan is KVB I verplicht voor plezierboten die langer zijn dan 15m en schepen die harder varen dan 20km per uur. Let op, een rubberbootje met een 6 PK motor kan al snel harder. De boete voor het varen zonder vaarbewijs in een boot die harder dan 20km kan (ook al doe je dat op dat moment niet) is EUR 500,= !!!

- Het cursusboek is voor KVB I én KVB II. Waarschijnlijk zullen we in het volgende vaarseizoen een cursus KVB II gaan geven. Het cursusboek heb je dan al!

- Vooralsnog hebben we geen maximum in het aantal deelnemers. Mocht het aantal inschrijvingen te groot worden, dan plannen we nog een cursus. Die zal dan waarschijnlijk in oktober plaats vinden.

- Het examen KVB I is voor personen van 18 jaar en ouder. Ben je jonger, dan ben je welkom bij de cursus, maar houdt er rekening mee dat je moet wachten totdat je examen kunt doen.

- Het is belangrijk dat je de laatste druk hebt van het cursusboek, omdat sinds afgelopen 1 januari, de eisen van de kennis van met name de techniek aangescherpt zijn. De 19e druk heeft deze wijzigingen al opgenomen.

Inschrijven?

- Meld je aan vóór 1 augustus 2013.
- Aanmelden die je door een mail te sturen naar Jeroen Varkevisser via mailadres vaarbewijs@zvdelek.nl
- Geef in je aanmelden je naam en ook je (mobiele) telefoonnummer weer.

Als je vragen hebt: wees vrij om die te stellen via hetzelfde mailadres of telefonisch op mijn mobiele nummer: 06 1483 3109.

Tot ziens op de cursus! 

Jeroen

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar