20 november 2012

Schep je eigen keurslijf

In de algemene ledenvergadering van 15 oktober jl. kwamen o.a. de havencommissie en de commissie gastvrijheid aan de orde met een voorstel voor wijziging van het huidige dienstensysteem. Voorzitter Olaf trachtte helderheid te verschaffen maar bereikte het tegendeel. Is gebeurd, niet getreurd. Hier is alle informatie op een rijtje:

Iedereen draait tot nu toe elk jaar havenwerkdagen en kantinediensten, die vallen onder resp. de havencommissie en de commissie gastvrijheid.

Dat is verplicht. Gebleken is dat niet iedereen altijd aan die verplichting kan voldoen. Het werk moet echter wel gedaan worden dus hebben we een voorstel voor een ander systeem. Dat is gebaseerd op flexibiliteit, die aansluit bij je privé-situatie. 

 

Wat is dat voor een systeem?

Als de meerderheid van de leden instemt zal vanaf seizoen 2013 de organisatie er als volgt uitzien:

Groep

Voorzitter

noodzakelijk aantal mensen

Werkzaamheden

Groep

 techniek en groen: T&G

Jan Groenestein

 

10

Alle voorkomende technische werkzaamheden: onderhoud haven, controle, ontwikkeling nieuwe voorzieningen, storingen enz.

Groep

gastvrijheid

Ursula van den Oudenalder

 

40

Alle voorkomende kantine- en havenwerkzaamheden: schoonhouden Praathuis, terras, toiletgebouw, passanten gastvrij onthalen enz.

Tot nu toe draait ieder lid 2 havenwerkdagen (een in het voorjaar en een in het najaar) en zijn kantinedienst. Bij een midweek zijn dat 4 inzetmomenten: van maandag t/m donderdag. Bij een weekend zijn dat er 3: van vrijdag t/m zondag. Gemiddeld zijn dat 4 inzetmomenten want een weekend is even intensief als een midweek. In totaal zijn er dus 4 + 2 = 6 inzetmomenten per lid per jaar.

In het nieuwe systeem draait ieder lid ook 6 inzetmomenten maar nu in groep gastvrijheid óf in groep techniek en groen.

Spelregels

·         Je draait jaarlijks in totaal 6 inzetmomenten in groep gastvrijheid of het jaar rond in groep techniek/groen.

·         Wil je in team gastvrijheid? Schrijf je in op de inzetmomenten van je keuze. Je kunt bijv. kiezen voor: 6 maandagen, 3 maandagen en 3 woensdagen, 2 weekenden van vrijdag t/m zondag, maandag t/m donderdag plus maandag en dinsdag van de week erna, dagen in het begin van het seizoen en aan het eind, 1 weekend en 3 dagen door de week enz. Zo houd je rekening met je eigen agenda.

·         Wil je in team T&G? Schrijf je dan in. De voorzitter selecteert zijn mensen op affiniteit, technische vaardigheden, flexibele inzetbaarheid.
Is het noodzakelijk aantal deelnemers in team T&G bereikt, dan wordt het resterende aantal mensen:
- automatisch in groep gastvrijheid geplaatst;
- op de lijst T&G geplaatst voor het volgend jaar en zijn ze dus dan zeker van een plek.

·         De voorzitter van groep T&G overlegt intern met de groep over de inzetmomenten van de leden. Waarom? Er zijn vaak werkzaamheden vlak voor of vlak na het seizoen, een storing die meteen moet worden opgelost, onvoorziene klussen. Dan moet snel en adequaat worden gehandeld. Die flexibiliteit is niet tevoren in te schatten.

Procedure

We willen graag weten wat je van dit systeem vindt. Op de site kun je je mening geven op het artikel - een plek waar je over een onderwerp van gedachte kunt wisselen. Daarna wordt er gestemd en een besluit genomen.

Dit is de procedure:

1. Lees bovenstaande informatie eerst rustig door.

2. Ga naar de website ZV De Lek en klik onderaan dit artikel op “reacties”. Je kunt inloggen via een van de verschillende accounts (facebook/twitter etc) of een reactie account aanmaken.

3. Hier kun je eventueel vragen stellen aan de voorzitters van de teams. Je kunt er je mening kwijt, reageren op iemand, kortom discussiëren.

4. Op 5 december sluit dit artikel. 

 

Met ons voorstel van 'diensten draaien op maat' hebben we geprobeerd om onze antenne op jullie situatie te richten en niet alleen uit te gaan van de ZV. Met ons voorstel proberen we om bekwame en gemotiveerde mensen te krijgen in team T&G en verwachten dat dat op deze manier ook lukt voor team gastvrijheid.

 

Vriendelijke groet,

 

Groep gastvrijheid en techniek en groen 

 

Vaar variabel van dienst naar dienst

 

Reactie plaatsen

biuquote
Loading

Artikelen

  • Er is geen actueel nieuws.

Agenda november 2018

  • Er zijn actuele agendapunten.
Weersverwachting
Nieuwegein
Meer weer in Nieuwegein

Buienradar